انشا چهارشنبه سوری 🔥 | 6 انشا جدید چهارشنبه سوری با مقدمه و نتیجه گیری
یکی از جشن های کهن و قدیمی ما ایرانیان چهارشنبه سوری یا جشن سوری است که از از غروب آخرین سه شنبه سال شروع می شود و تا نیمهشب ادامه دارد و در آن مرم مناطق مختلف رسوم مختلفی دارند مثلا برای مراسم در گوشه و کنار کوی و برزن بچه ها آتش های بزرگ روشن کرده و از روی آن می پرند و ترانه و شعر زیبای “سرخی تو از من، زردی من از تو “ را زمرمه می کنند؛ احتمالا همه ی ما با آن خاطرات بسیاری داریم و لحاظات خوشی را به این بهانه تجربه کرده ایم.
در روز های آخر سال و حوالی آخرین چهارشنبه سال که می شود چهارشنبه سوری موضوع ثابت زنگ های انشا می شود و معلم های عزیز انشا درباره چهارشنبه سوری با انواع موضوعات و شاخه ها مانند آداب و رسوم چهارشنبه سوری، تاریخچه و آیین چهارشنبه سور و خطرات چهارشنبه سوری و چهارشنبه سوری خود را چگونه گذراندید… به عنوان موضوع انتخاب می کنند. از این رو و با توجه به درخواست های شما عزیزان در این مطلب از مجله الکترونیک مگونیک با مجموعه نمونه انشا ها با موضوع چهارشنبه سوری کنار شما هستیم.
انشا درباره چهارشنبه سوری
از زمان های قدیم مردم ایران باستان آیینی داشتند که آخرین چهارشنبه از سال را جشن بگیرند و از روی آتش بپرند. خوشبختانه این جشن تا به امروز باقی مانده است و ایرانیان در هر کجای این جهان باشند مراسم چهار شنبه سوری را برگزار می کنند.
در ابتدا به معنی چهار شنبه سوری توجه می کنیم. چهار شنبه که اسم یکی روز های هفته می باشد و سوری به معنای سرخ می باشد که یکی از جشن های سنتی ایرانیان است.
این مراسم به این صورت برگزار می کنند آتشی را روشن می کنند و سپس باید از روی آن بپرند. در هنگام پریدن از روی آتش شعر زیبای زردی من از تو، سرخی تو از من را می خوانند. معنای شعر هم به این صورت است که زردی و بدی و بیماری که در من است توسط سرخی آتش از بین برود و من همیشه سرحال و شاداب باشم مانند آتش.
یکی از جشن هایی که تمامی افراد برگزار می کنند بدون توجه به قومیت و … چهار شنبه سوری می باشد. البته لازم به ذکر است زرتشتیان این جشن را برگزار نمی کنند علت آن هم این است که آتش برای زرتشتیان مقدس است و پریدن از روی آتش را بی احترامی حساب می کنند.
نکته ای باید به آن توجه داشت این است که چهارشنبه سوری را پیشوازی برای جشن نوروز در نظر می گیرند که به معنای آن است سال نو در حال آمدن است و طبیعت مجدد زنده شده است.
در زمان های قدیم نیز مردم به بالا پشت بام خود می رفتند و کوزه های کهنه را به زمین می انداختند و فکر می کردند با شکستن کوزه های کهنه بلا ها دور می شود.
بعد از آن که تمامی افراد از روی آتش پریدند و مراسم پریدن از آتش تمام شد افراد دور آتش جمع می شوند و تمامی آجیل های باقی مانده از سال قبل را نوش جان می کنند.
یک رسم بسیار جالبی نیز وجود دارد که در شب چهار شنبه سوری انجام می دهند که نامش قاشق زنی است. روش برگزاری مراسم قاشق زنی به این صورت است دختران و پسران چادر هایی را به سر می کنند تا کسی آن ها را نشناسد و در نهایت به پشت در آشنایان می روند و قاشق ها را به پشت قابلمه یا کاسه می زنند. صاحب خانه ها با شنیدن صدا متوجه می شوند باید با هر آنچه که دارند از قاشق زنان پذیرایی کنند. بسیاری از صاحب خانه ها شیرینی و آجیل را به قاشق زنان می دادند اما بعضی از صاحب خانه ها پول هم تقدیم آنان می کردند.
در دنیای امروز فشفشه ها و مواد خطرناک مشتعل زا استفاده می شود که رسانه ها در تلاشند تا مردم را از خظرات آتش سوزی آگاه و مطلع سازند. پس بهتر است با برگزاری درست این مراسم، آن را به خاطره ای بد تبدیل نکنیم.
نتیجه گیری
چهارشنبه سوری از آن دسته جشن هایی است که تمامی مردم ایران برگزار می کنند و در آخرین چهارشنبه سال برگزار می شود و بیانگر آمدن بهار و نو شدن طبیعت می باشد. کار های مختلفی در این شب به یاد ماندنی انجام می شود که عبارتند از پریدن از آتش، قاشق زنی و … . در دنیای امروز میزان استفاده از مواد منفجره ی خطرناک بیشتر شده است پس چه بهتر است که این جشن را ساده برگزار کنیم و استفاده از این مواد خطرناک را کنار بگذاریم.
.. انشا چهارشنبه سوری کلاس هفتم ..
انشا ادبی در مورد چهارشنبه سوری
آداب و رسوم ما نشان دهنده ی فرهنگ و تمدن دیرینه ی ماست و باید نسل به نسل حفظ شود.
چهارشنبه سوری از گذشته های خیلی دور دارای یک عادت و سنت هایی بوده است که همه ساله اجرا می شده و می شود.
همانطوری که عادت قاشق زنی و یا پریدن از روی آتش بوده است. که هرکدام ماجرایی را پشت پرده دارند. رسم قاشق زنی که مفهوم آن را دارد که در این شب عزیز که همگی به مناسبت عید شادی می کنند و جشن می گیرد درست نیست که افرادی در همسایگی گرسنه سر بر روی بالش بگذارد.
با این رسم همدلی و مهربانی را نسل به نسل به فرزندانمان آموزش می دهیم و با تقسیم غذا و شیرینی و تنقلات خود برکت را به سفره های خود در این شب عزیز مهمان می کنیم و یا رسم پریدن از آتش که نشان دهنده ی این است که با شروع سال جدید تمام بیماری ها و زردی ها از تن و بدن انسان خارج شود و در مقابل آن سرخی و زیبایی آتش در وجودمان وارد شود و با دور هم جمع شدن خانواده ،اتحاد و پیوستگی را یادآور می شوند و با شادی و همهمه به استقبال سال جدید می روند تا در مقابل آن سال شاد و پر از خیر و برکتی داشته باشند.
اما رفته رفته این سنت های مهم و پرمفهوم در حال نابودی است و در مقابل آن رسومات غربی دیگری وارد شده که نه تنها هیچ مفهوم و فایده ایی ندارد بلکه سرشار از خطرات و اتفاقات ناگوار را می تواند به همراه داشته باشد.
مثل رسم آتش بازی و ترقه و فشفشه که می تواند با یک لحظه غفلت اتفاقی جبران ناپذیر به همراه داشته باشد و تنها چیزی که به جا بگذارد حسرت و پشیمانی است.
نتیجه: بیایید این سنت جاویدان و همیشگی را با عشق و خوبی سال خود را شروع می کنیم.
انشا با موضوع چهارشنبه سوری
چهارشنبه سوری یکی از جشن های فرخنده سال در میان مردم ایران می باشد که دران رسم و رسوماتی هست که مردم بااجرای ان تفریح می کنند و خوش گذرانی می کنند. چهارشنبه ی آخر سال را چهارشنبه سوری می نامند که این سنت سالیان سال است که در بین ایرانیان رواج دارد. با این که در اخر سال این جشن برگزار می شود ولی از جشن های اولیه سال جدید یعنی نوروز می باشد که به چهارشنبه سوری یا چهارشنبه سرخ معروف است.
مردم در این روز برای دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهایشان مراسمی را برگزار می کنند که ریشه اش به قرن ها پیش باز می گردد. مراسم ویژه آن در شب چهارشنبه صورت می گیرد برای مراسم در گوشه و کنار کوی و برزن نیز بچه ها آتش های بزرگ می افروزند و از روی آن می پرند و ترانه (سرخی تو از من ، زردی من از تو ) می خوانند. واژه «چهارشنبهسوری» از دو واژه چهارشنبه و سوری که به معنی سرخ ساخته شده .
امروزه در شهرهای سراسر جهان که جمعیت ایرانیان در آنها زیاد است، آتشبازی و انفجار ترقهها و فشفشهها نیز متداول است البته مراسمی که امروزه برپا میشود به طوری کلی متفاوت با روزگار گذشته است. در آن روزگاران یرانیان در شب چهارشنبه سوری کوزههای سفالی کهنه را بالای بام خانه برده، بهزیر افکنده و آنها را میشکستند و کوزهٔ نویی را جایگزین میساختند. که این رسم اکنون نیز در برخی از مناطق ایران معمول است و بر این باورند که در طول سال بلاها و قضاهای بد در کوزه متراکم میگردد که با شکستن کوزه، آن بلاها دور خواهد شد.
در گذشته پس از پایان آتشافروزی، اهل خانه و خویشاوندان گرد هم میآمدند و آخرین دانههای نباتی مانند: تخم هندوانه، تخم کدو، پسته، فندق، بادام، نخود، تخم خربزه، گندم و شاهدانه را که از ذخیره زمستان باقی مانده بود، روی آتش مقدس بو داده و با نمک تبرک میکردند و میخوردندگرفتهاست.یکی از رسمهای چهارشنبهسوری است که در آن دختران جوان نیت میکنند، پشت دیواری میایستند و به سخن رهگذران گوش فرامیدهند و سپس با تفسیر این سخنان پاسخ نیت خود را میگیرند.
قاشق زنی یکی دیگر از رسمهای دیرینه ی چهارشنبه سوری است که در این رسم دختران و پسران جوان، چادری بر سر و روی خود میکشند تا شناخته نشوند و به در خانهٔ دوستان و همسایگان خود میروند. صاحبخانه از صدای قاشقهایی که به کاسهها میخورد به در خانه آمده و به کاسههای آنان آجیل شیرینی، شکلات، نقل و پول میریزد.
اما امروزه جای تمام این رسوم زیبا را ترقه ها و مواد منفجره گرفته اند و در شبی که همه باید خوشحال در کنار هم باشند عده ای زیادی از هم وطنان عزیزمان در بیمارستانها بستری می شوند و خاطره تلخی از این شب در ذهن خانواده ی خویش نقش می بندند
انشا در مورد خطرات چهارشنبه سوری
چهارشنبه سوری در غروب آخرین سهشنبه و شب آخرین چهارشنبه سال برگزار میشود. در روزهای قبل از آن و حتی از یکی دو ماه قبل بسیاری از افراد برای این جشن آماده میشوند. آماده شدنهایی که گاهی بسیار خطرناک است و خطرات و آسیبهای جبران ناشدنی به دنبال دارد.
در ایران باستان چهارشنبه سوری با آتش پیوند زده شده است و در زمان حاضر آتش را با ترقه و مواد منفجره کوچک میشناسند، به همین دلیل چهارشنبه سوری به جای جشن تبدیل به مراسمی پر از خطر شده است.
اولین خطر برای نوجوانان است. آنها مواد منفجره را بدون آنکه از خطر آن آگاه باشند، در دست میگیرند. در بسیاری از موارد یک بیاحتیاطی و رعایت نکردن مسائل ایمنی باعث از دست دادن چشم، دست، پا و… شده است و در مواردی حتی شخص جان خود را از دست میدهد.
خطر دیگر متوجه اطرافیان فرد است. یعنی کسانی که برای تماشا و لذت بردن از آتشبازی با ترقه دور فرد جمع شدهاند. هرچه مواد منفجره بیشتر و از انواع قویتر باشند، شعاع بیشتری را درگیر انفجار میکنند.
فقط کسانی که از آتشبازی لذت میبرند، درگیر این خطرات نمیشوند. برخی افراد بدون آنکه به این مراسم تمایل داشته باشند قربانی چهارشنبه سوری میگردند، حتی اگر در خانه خود باشند. به عنوان مثال زن باردار یا پیرمرد و پیرزنی که قلب ضعیفی دارند، ممکن است بر اثر سر و صدای ایجاد شده از انفجارات کوچک دچار حمله عصبی و شوک شده و سلامتیشان به خطر بیفتد. بعضی کودکان از صداهای این انفجارات دچار ترس و وحشت میشوند.
در مرحله بعد نکته قابل تأمل این است که همه افراد مصدوم نیاز به مراقبت ویژه دارند؛ آتشنشانی، بیمارستانها، اورژانسها و آمبولانسها در این شب حالت آمادهباش دارند و یکی دیگر از خطرات شب چهارشنبه سوری هزینههای زیادی است که به قسمت پزشکی و مدیریت بحران کشور وارد میشود.
یکی از خطرات دیگر این است که هرساله بسیاری از منابع مالی ایران بر اثر قاچاق مواد و خرید و فروش ترقه و وسایل آتشبازی به کشورهای دیگر مانند چین میرود و وقتی جوانان کشور ما از وضعیت بد اقتصادی و بیکاری گلایه دارند، این نیز از خطرات چهارشنبه سوری است.
نکته جالب اینجاست که خود چهارشنبه سوری به شکل سنتی آن و به تنهایی خطری ندارد و این تبعات وارداتی آن یعنی ترقه و مواد محترقه هستند که این جشن باستانی را خطرناک کرده است.
انشا چهارشنبه سوری
نتیجه میگیریم که تشخیص اینکه با وجود این همه خطر به استقبال هیجانات چهارشنبه سوری برویم یا نه، برعهده خود نوجوانان است و مشاهده میکنیم که در سالهای اخیر تلفات چهارشنبه سوری کاسته شده است.
انشا کوتاه درباره چهارشنبه سوری و تاریخچه آن
چند روز پیش از نوروز مردمانی به نام آتش آفروزان که پیام آور این جشن اهورائی بودند به شهرها و روستاها می رفتند تا مردم را برای این آئین آماده کنند. آتش افروزان ، زنان و مردانی بسیار هنرمند بودند که با برگزاری نمایش های خیابانی، دست افشانی ها ، سروده ها و آوازهای شورانگیز به سرگرم کردن و خشنود ساختن مردمان می پرداختند. هدف آنها انتقال نیروی فزاینده و نیک به مردمان برای چیره شدن بر غم و افسردگی بود. آنها که زنان و مردان شادی بخش خوانده می شدند در روزگار ما هنوز نمود کوچکی از خود را زیر نام خواجه پیروز یا حاجی فیروز زنده نگاه داشته اند که البته از هنرمندی زن یا مرد آتش افروز در دوران گذشته بسیار دور است.
از هفت روز پیش از نوروز تا دو هفته پس از نوروز با پدید آمدن تاریکی شامگاه، آتش افروزان در تمام نقاط شهر و ده آتش می افروختند که آن را تا برآمدن خورشید روشن نگاه می داشتند. دختران و پسران دور آتش گرد می آمدند و به پایکوبی و سرود خوانی و پرش از روی آتش می پرداختند. این آتش ، نماد و نشانه ی نیروی مهر میترا و نور و دوستی بود.
آیین آتش افروزی تا روزگار ما بر جای مانده و نام “چهار شنبه سوری” بر خود گرفته است.
.. انشا با موضوع چهارشنبه سوری کلاس چهارم ..
انشا با موضوع چهارشنبه سوری
یکی از جشن های سنتی ایرانی که در شب آخرین چهارشنبه سال برگزار می شود چهارشنبه سوری نام دارد.
واژه «چهارشنبه سوری» از دو واژه چهارشنبه که نام یکی از روزهای هفته است و سوری که به معنی سرخ است ساخته شده است.
در این روز بین ایرانیان آتش بزرگی تا صبح زود و برآمدن خورشید روشن نگه داشته می شود که این آتش معمولا در بعد از ظهر زمانی که مردم آتش روشن می کنند و از آن می پرند آغاز می شود و در زمان پریدن می خوانند: «زردی من از تو، سرخی تو از من» در واقع این جمله نشانگر یک تطهیر و پاک سازی مذهبی است که واژه «سوری» به معنی «سرخ» به آن اشاره دارد.
به بیان دیگر شما خواهان آن هستید که آتش تمام رنگ پریدیگی و زردی، بیماری و مشکلات شما را بگیرد و بجای آن سرخی و گرمی و نیرو به شما بدهد.
چهارشنبه سوری جشنی نیست که وابسته به دین یا قومیت افراد باشد و در میان عموم ایرانیان (بجز زرتشتیان) رواج دارد
امروزه در شهرهای سراسر جهان که جمعیت ایرانیان در آن ها زیاد است، آتش بازی و انفجار ترقه ها و فشفشه ها نیز متداول است. در سال های اخیر، رسانه های ایران توجه بیشتری به خطرات احتمالی ناشی از این مواد نشان می دهند.
البته مراسمی که امروزه برپا می شود به طوری کلی متفاوت با آن روزگار است چون از نظر زرتشتیان آتش نماد مقدسی است و پریدن از روی آن به نوعی بی احترامی به آن نماد تلقی می شود.
جشن آتش در واقع پیش درآمد جشن نوروز است که نوید دهنده رسیدن بهار و تازه شدن طبیعت است.
ایرانیان در شب چهارشنبه سوری کوزه های سفالی کهنه را بالای بام خانه برده، به زمین می اندازند و آن ها را می شکنند و کوزهٔ نویی را جایگزین می کنند و عقیده دارند که با شکستن کوزه، آن بلاها دور خواهد شد.
پس از پایان آتش افروزی، اهل خانه و خویشاوندان گرد هم می آیند و آخرین دانه های نباتی مانند: تخم هندوانه، تخم کدو، پسته، فندق، بادام، نخود، تخم خربزه، گندم و شاهدانه را که از ذخیره زمستان باقی مانده بود، روی آتش مقدس بو داده و می خورند.
.. انشا رسم و رسوم چهارشنبه سوری ..
فال گوش یکی از رسم های چهارشنبه سوری است که در آن دختران جوان نیت می کنند، پشت دیواری می ایستند و به سخن رهگذران گوش فرامی دهند و سپس با تفسیر این سخنان پاسخ نیت خود را می گیرند.
در رسم قاشق زنی دختران و پسران جوان، چادری بر سر و روی خود می کشند تا شناخته نشوند و به در خانهٔ دوستان و همسایگان خود می روند.
صاحبخانه از صدای قاشق هایی که به کاسه ها می خورد به در خانه آمده و به کاسه های آنان آجیل چهارشنبه سوری، شیرینی، شکلات، نقل و پول می ریزد.
دختران نیز امیدوارند زودتر به خانه بخت بروند.شال اندازی از دیگر مراسم شب سوری است که تاکنون اعتبار خود را در شهرها و روستاهای همدان و زنجان حفظ کرده است.
پس از خاموشی آتش و کوزه شکستن و فالگوشی و گره گشایی و قاشق زنی جوانان نوبت به شال اندازی می رسد. جوانان چندین دستمال حریر و ابریشمی را به یکدیگر گره زده، از آن طنابی رنگین به بلندی سه متر می ساختند.
آنگاه از راه پلکان خانه ها یا از روی دیوار، آنرا از روزنه دودکش وارد منزل می کنند و یک سر آن را خود در بالای بام در دست می گرفتند، آنگاه با چند سرفه بلند صاحبخانه را متوجه ورودشان می سازند.
صاحبخانه که منتظر آویختن چنین شال هایی هستند، به محض مشاهده طناب رنگین، آنچه قبلاً آماده کرده، در گوشه شال می ریزند و گره ای بر آن زده، با یک تکان ملایم، صاحب شال را آگاه می سازند که هدیه سوری آماده است.
شال انداز شال را بالا می کشد. آنچه در شال است هم هدیه چهارشنبه سوری است و هم فال.
اگر هدیه نان باشد آن نشانه نعمت است، اگر شیرینی نشانه شیرین کامی و شادمانی، انار نشانه کسرت اولاد در آینده و گردو نشان طول عمر، بادام و فندق نشانه استقامت و بردباری در برابر دشواری ها، کشمش نشانه پرآبی و پربارانی سال نو و اگر سکه نقره باشد نشانه سپیدبختی است.
خیلی عالی و خوب بود دمتون گرم بابت نمونه انشا های عالی و قشنگ