آموزشآموزش انشاء نویسیآموزش ها و مفاهیم انشاء نویسی

انواع سبک نوشته (انشاء)

فال حافظ
4.6
(109)

در قسمت از مجموعه آموزش های انشاء نویسی مجله الکترونیک مگونیک قصد داریم تا به برسی انواع سبک نوشته به ویژه انواع سبک انشاء بپردازیم.

از شما خواهشمندم تا این مجموعه کوتاه آموزش انشاء نویسی را از دست ندهید و تمامی بخش های آن را مطالعه کرده و سعی کنید در هنگام نوشتن از راهبردها و پیشنهاد هایی که برای کمک به نوشتن بهتر و روان تر ارائه  شده است بهره بجویید.

انواع سبک انشاء:

روایت قصه

این روش برای موضوعات کوتاه مانند ( سکه – بسکویت – کفش …) با ساخت داستان هایی که معمولا با خلاقیت هایی ذهنی خود می توانیم انجام دهیم و یا با توجه به داستان هایی که از قبل ساخته شده اند با تغییر ساختار داستان و شخصیت ها ی موجود در آن ، پایان آن را تغییر دهیم و به دلخواه خود در آوریم .

تخیل

اکثر نوشته های ما بدین گونه اند . وقتی لامپ یا درخت با ما سخن می گوید ودرواقع ما از تشخیص و پدیده ی انسان نمایی بهره میگیریم وازآرزوها واعتقادات آن پدیده سخن به میان می آوریم ازقوه ی تخیل استفاده نموده ایم

وصف کردن

توصیف یا شرح دادن آنچه را که می بینیم و درواقع گاهی آن را بازسازی می نماییم مانند ( خاطر نویسی – گزارش – داستان – نامه نگاری ..) از دیگر روش های نوشتن است

البته باید در نظر داشت که توصیف ها دو گونه اند :

الف ) توصیف ساده : آنچه را که می بینیم به همان شکل شرح دهیم

ب ) توصیف پیچیده : در شرح مطلب از عناصر زیبایی سخن بهره می گیریم ( تشبیه ، تشخیص ، مبالغه …)

در این گونه از نوشتن حواس پنجگانه نقش مهمی دارند و در توصیف از حس بینایی ، شنوایی ، لامسه ، بویایی و چشایی و از تجربیات گذشته ی خود باید به خوبی استفاده نماییم.

معمایی

آنچه که باعث زیبا ترشدن انشا می شود ابهامات و پیچیدگی هایی است که درمتن انشا به کارمی بریم وشنونده را به فکر وامی داریم تا به آنچه که می گوییم ،بیندیشد وتوان قضاوت عجولانه نداشته باشد .

این گونه نوشتن برای مطالب علمی بسیار مناسب است و ما در ابتدا از مواردی که دامنه ی آن وسیع و کلی است استفاده نموده و کمکم به موارد جزیی تر که مشخصه ی موضوع ماست می پردازیم و در آخر قضاوت را به شنونده می سپاریم تا حدث بزنید که درست اندیشیده است یا نه .

ادبی

در واقع تفاوت ادبیات با زبان دراین است که ادبیات دلنشین تر و زیباتر از زبان گفتار است چون در ادبیات علاوه بر عناصر زیبایی سخن از آیات و روایات ، اشعار و ضرب المثل ها ، جملات قصار و اشعار و… جهت شیوایی و رسا بودن مطلب بهره میگیریم .

از نظر شما این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.6 / 5. تعداد آرا: 109

برای این مطلب امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا